Om orientering

O-sporten har hatt en stor og viktig plass i Idrettslaget opp gjennom åra. Forholdene ligger vel til rette med mye skogsterreng å boltre seg i.  Allerede i 1931 deltok kjosinger i de første orienteringsløp, senere har det blitt mange-mange starter i o-løp. (Etter krigen ble også jentene med i aktiv idrett, og spesielt i orientering.)

En viktig forutsetning for å kunne drive med sporten er å ha tilgang til orienteringskart. Store deler av bygdas arealer har vært dekket med o-kart i årenes løp.  De nyeste kartene i dag er i området Saga – Langevann, Moen og Neshågan.

Kjose IL  har lange tradisjoner som arrangør av store og små løp.  De siste åra har kano-orientering på Farris vært et populært arrangement for de yngste i tillegg til den årlige O-troll leiren for kretsens rekrutter.

Ellers arrangeres årlig klubbmesterskap med variert løypetilbud.

Nytt arrangement i 2011 var FinnFram-dagen, et aktivitetstilbud til store og små som gir en liten smakebit på hva orientering er, men som ikke stiller noe krav til kunnskaper om kart og kompass på forhånd. Vi planlegger tilsvarende våren 2012.

På høsten vil vi forsøke et mindre, forenklet opplegg tur-orientering.

I dag er det ca 10 løpere fra Kjose IL som deltar i et eller flere løp gjennom sesongen. Vi ønsker flere velkommen. Det er et godt klasse- og løypetilbud på løpene, alt fra korte og enkle til lengre og mer krevende o-løyper. Håper flere har lyst til å bli med. Kompass og tidtagerbrikke får dere låne gratis.

Har du lyst til å være med på o-løp, så finner du terminliste på www.orientering.no ellerwww.vestfoldorienteringskrets.no

Ta kontakt.