Om oss

DETTE ER KJOSE IDRETTSLAG!

Om Kjose IL

 

 

 

 

 

Styret

Leder
NestlederPetter Bund
SekretærTor Olav Fjeldheim
KassererLiv-Mari Kroken
Vara
AktivitetIngunn Saga
AktivitetAnders S. Torp
AktivitetAlexander Andreassen

Har du en henvendelse til oss? -Klikk her.

 

 

 

Friidrett

Kjose IL’s Friidrettsgruppe har 2 hovedaktiviteter hvert år;

– Kjoseløpet er et populært og uhøytidelig mosjonsløp på 6,5km som går i nydelig natur på Omsland, Kjose. Dette er et glimrende arrangement for hele familien, det er også et barneløp på 2 km som finner sted før hovedløpet starter. Arrangementet bærer preg av fantastisk dugnadsinnsats, og vi har fått mye ros av deltakerne for trasèen og arrangementet ellers. Antall deltakere øker stort sett hvert eneste år. Kjoseløpet foregår alltid på Kristi himmelfartsdag, så sant ikke denne kolliderer med 17. mai.

– Idrettsmerket. Dette er en mulighet for voksne i alle aldre til å teste seg, ettersom kravene er tilpasset den aktuelle utøvers alder. Det er 2 kvelder hvert år som man kan ta idrettsmerket.

I tillegg har vi flere felles aktiviteter for store og små, f.eks fotballkamper på den flotte balløkka og gåturer til forskjellige fjelltopper i nærområdet. Datoen for disse begivenhetene finnes på vår aktivitetskalender.

Om vinteren er det innetrening for barn i salen på Eikvang, det er ballspill og mange andre aktiviteter som gjør at de yngste kan møtes til sunn fysisk fostring og sosialt samvær på den mørkeste årstiden.

Aktivitet

Info kommer…

Ski

Kjose IL er heldige og har kjempefint skiterreng og løyper i området. Skigruppa har skikarusell for barn fra 4 til 12 år i Kjose. Her deles det ut pokaler til alle deltagere. Vi arrangerer også Kjoserennet, vanligvis i slutten av januar. Her pleier det å være ca 100 deltagere. På klubbmesterskapet har vi hatt barneklasser og Puddingklasse. Puddingklassen har egne regler og pudding som premie til alle.

Kjose IL har også stilt med deltagere i andre renn som Vindfjell-løpet og Birkebeineren.

Skigruppa har også arrangert teknikk-kurs og smørekurs for medlemmer og andre interesserte.

Sykkel

Info kommer…

Løypekomité

Info kommer…

Orientering

O-sporten har hatt en stor og viktig plass i Idrettslaget opp gjennom åra. Forholdene ligger vel til rette med mye skogsterreng å boltre seg i. Allerede i 1931 deltok kjosinger i de første orienteringsløp, senere har det blitt mange-mange starter i o-løp. (Etter krigen ble også jentene med i aktiv idrett, og spesielt i orientering.)

En viktig forutsetning for å kunne drive med sporten er å ha tilgang til orienteringskart. Store deler av bygdas arealer har vært dekket med o-kart i årenes løp. De nyeste kartene i dag er i området Saga – Langevann, Moen og Neshågan.

Kjose IL har lange tradisjoner som arrangør av store og små løp. De siste åra har kano-orientering på Farris vært et populært arrangement for de yngste i tillegg til den årlige O-troll leiren for kretsens rekrutter.

Ellers arrangeres årlig klubbmesterskap med variert løypetilbud.

Nytt arrangement i 2011 var FinnFram-dagen, et aktivitetstilbud til store og små som gir en liten smakebit på hva orientering er, men som ikke stiller noe krav til kunnskaper om kart og kompass på forhånd. Vi planlegger tilsvarende våren 2012.

På høsten vil vi forsøke et mindre, forenklet opplegg tur-orientering.

I dag er det ca 10 løpere fra Kjose IL som deltar i et eller flere løp gjennom sesongen. Vi ønsker flere velkommen. Det er et godt klasse- og løypetilbud på løpene, alt fra korte og enkle til lengre og mer krevende o-løyper. Håper flere har lyst til å bli med. Kompass og tidtagerbrikke får dere låne gratis.

Har du lyst til å være med på o-løp, så finner du terminliste på www.orientering.no eller www.vestfoldorienteringskrets.no

Langevannskomité

Info kommer…

Seniorgruppa

Info kommer…

 

 

 

Eikvang

11 år gikk fra Kjose Sportsforening ble stiftet i 1919 til laget fikk eget klubbhus. En huskomite arbeidet med prosjektet i noen år. De fikk kjøpt tomt i Kjosehaugen for 500 kroner og lånte 4000 kroner i Brunlanes Sparebank. Etter en kort byggeperiode fra august til november i 1930 var huset klart til stilig innvielsesfest allerede 29.november samme år. Eikvang ble navnet, men kjosefolk sa og sier ofte bare «Lokalet».

Eikvang ble ikke bare et klubblokale for Sportsforeningen (nå Idrettslaget), men et kjærkomment forsamlingshus for hele bygda. Slik har det fortsatt til dags dato. I tillegg til Idrettslagets egne aktiviteter, så blir Eikvang ofte leid ut til bygdas foreninger og til private sammenkomster.

Siden Eikvang ble bygget, har huset gjennomgått flere utvidelser og oppussinger. I 1952 fikk huset innlagt vann. I 1958 ble det bygget dusj og badstue i kjelleren, og i 1964 var en forlengelse av storesalen med scene ferdig. Senere store utvidelser og forbedringer med peisestue, nye dusj- og garderober og ytterligere utvidelse av salen. Det er utallige dugnadstimer som er nedlagt i Eikvang opp gjennom åra, både fra medlemmer og bygdefolk for øvrig. En større utbedring av Eikvang ble foretatt til lagets 50-års jubileum med ny peisestue, garderober og sanitæranlegg. I 1980 var nok en utvidelse og oppussing ferdig, bl.a. storesalen ble utvidet. I 2007 ble lagerrom og kontor bygget.

Det å ha et lokale som Eikvang har betydd og betyr fortsatt mye både for idrettslaget og bygda for øvrig. Lokalet har i alle år vært ofte utleid, både til foreninger og private sammenkomster.

For leie av Eikvang, gå til utleie (lenke under). Der finnes leieavtaler, priser og navn på ansvarlig person, i tillegg oversikt over når det er ledig.

Ønsker du å leie Eikvang? –Gå til bookingskjema.

Des.2011

-als-

Langevannstua

Langevannstua ligger idyllisk plassert nær Langevann, ca. 1,4 km fra Saga innerst i Kjose. Her holder vi kiosken åpen fra 11-15 hver søndag fra nyttår til påske. Vi selger kaffe, vafler, pølser, brus og sjokolade til skiløpere fra både Vestfold og Telemark. Vi kan tilby flotte skiløyper i lett kupert terreng med utgangspunkt i Kjose eller Langangen.

Midt i mai hvert år har vi sesongavslutning. Da tilbyr vi skyss til dem som ikke kommer seg dit på egenhånd, og serverer middag med dessert. Dette er et populært tiltak og i 2011 var det over 70 deltakere.

I tillegg til klubbmesterskap på ski og i orientering har vi også flere ganger arrangert orienteringsløp fra Langevannstua.

Kjose IL har siden 1985 hatt kiosksalg ved Langevann.  De aller første vintrene holdt vi til i en brakke nærmere vannet, men så fikk vi muligheten til å leie stua av Fritzøe Skoger. Etter noen år ble stua bygd på og pusset opp slik den framstår i dag.